De Denkstoel

Ga er eens lekker voor zitten!

Waarom?! - Het denken loopt vast

Welkom bij De Denkstoel 🪑

Ben je vastgelopen in gedachten? Wil je nieuwe wegen verkennen in de doolhof van je denkwereld? Ik ben Wendy, jouw Filosofisch Practicus. Mijn passie is om samen met jou de verborgen aannames en beperkende denkpatronen te ontdekken, zodat je ruimte kunt creëren voor fris denken en onontdekte mogelijkheden.

Stel je voor: een breder denkraam, nieuwe perspectieven, en een dieper begrip van jezelf. Dat is wat ik bied. Geen kant-en-klare oplossingen, maar de kracht om je eigen denken te transformeren.

Neem plaats in De Denkstoel en laten we samen op reis gaan door de wereld van ideeën. 🌟

Klaar om écht te denken? Maak een afspraak en ontdek de magie van filosofie in het dagelijks leven. 🗓️

Meer informatie vind je via het menu, dat je linksboven op deze site vindt.

Maand van de Filosofie

Is de wereld chaotisch, of zijn we dat zelf? Ik ga de uitdaging aan om deze vraag te verkennen, en ik nodig jullie van harte uit om samen met mij deel te nemen aan de filosofische ontdekkingstocht tijdens de Maand van de Filosofie, met als centraal thema dit jaar: Chaos.

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die ik, samen het Het Denklokaal/Rotterdam, organiseer:

Toegang is gratis, maar vergeet niet je van tevoren aan te melden om zeker te zijn van een plek. Het aanmeldformulier vind je hiernaast dit bericht!

Laten we samen de chaos van het denken omarmen en onze eigen gedachten verkennen. Tot dan!

Inspireer jezelf met de bron: VPRO Tegenlicht - "Overleven in de chaos"

Filosofisch Café in de Korenbeurs

Het Denklokaal Rotterdam (waar ik onderdeel van ben) organiseert op 4 zondagen een filosofisch groepsgesprek over een actueel thema.

In maart staan we stil bij het thema van de Boekenweek: Familie.

Maak kennis met de evolutie van familiebanden door de eeuwen heen: van biologische fundamenten tot de invloed van technologie. 

Na een korte inleiding waarin de complexiteit van het begrip 'Familie' wordt geschetst, nodigen we je uit om zelf na te denken over een prikkelende stelling. Ik zal deze inleiding verzorgen 😁

Data:

24 maart Familie

21 april Chaos 

26 mei Vrijheid 

30 juni (Vrije) tijd

Tijd: 11.00 – 12.30 uur (inloop vanaf 10.30 uur)

Adres: Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam 

Toegang is gratis. Graag aanmelden via deze link.

Filosofisch Spreekuur en De Gifbeker van Socrates: Ontdek de Diepte van Denken bij Het Denklokaal Rotterdam

Het Denklokaal Rotterdam nodigt jou uit om deel te nemen aan een uniek filosofisch spreekuur op de jongerenvloer van de Centrale Bibliotheek Rotterdam, geleid door ervaren Filosofisch Practici Nelleke Krol, Vivian Van Der Smissen en Wendy van den Broek-de Bruijn (ik dus). Van 2 februari tot 12 april, op geselecteerde vrijdagavonden tussen 19:00 en 21:00 uur, staan wij klaar om samen met jou de diepte van het denken te verkennen.

🤔 Wat kun je verwachten? 

Stel vragen over media-berichtgeving, jouw persoonlijke situatie, en ontdek de kracht van filosofische gespreksvoering. Wijsheid begint bij het stellen van vragen zonder directe antwoorden. Begeef je op het pad van het denken en verleg de grenzen van jouw eigen gedachten.

📣 Speciaal op 15 maart: "De Gifbeker van Socrates" 

Op 15 maart brengen we een bijzonder element in: "De Gifbeker van Socrates". Betreed de arena van twijfel en waag je aan dit vraag- en antwoordspel, geïnspireerd op de moedige Griekse filosoof Socrates. Durf jij in de schoenen te staan van Socrates en de uitdaging aan te gaan om een filosofische vraag te beantwoorden met één argument en één ervaring uit je eigen leven?

📅 Data & Tijd: Geselecteerde vrijdagavonden tussen 2 februari en 12 april, 19:00 - 21:00 uur. Raadpleeg onze website voor de exacte data.

Bijzonderheden: Gratis toegang, maar meld je van tevoren aan. Het spel wordt gespeeld op de jongerenvloer in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou de diepte van het denken te verkennen. Durf te denken, durf te vragen, en durf te filosoferen!

🌟 Nieuwsflash: Filosofisch Spreekuur in Schiedam-West! 🌟

Heb je behoefte aan helderheid in je gedachten? Wil je je denkraam vergroten? Kom langs bij het Filosofisch Spreekuur in het hart van Schiedam-West, geleid door Wendy, jouw Filosofisch Practicus.

📍 Locatie: Julianapark, Schiedam

🗓️ Datum: 10/9/'23

🕒 Tijd: 14:00 - 17:00

💭 Duur: Een verhelderend gesprek, speciaal voor jou, ca. 15-20 min.

Ontdek de kracht van filosofie in jouw dagelijks leven. Samen onderzoeken we jouw gedachten, veronderstellingen en ideeën, zodat je nieuwe perspectieven kunt openen en tot diepgaand inzicht kunt komen.

Laat je denken groeien en doe mee met het Filosofisch Spreekuur. 🪑

Geweldig dat ik de kans heb gehad om deel te nemen aan de filosofische gesprekken tijdens de Parade in Eindhoven! Het is fantastisch om te zien dat er organisaties zoals Human zijn die filosofie naar de gemeenschap brengen en mensen de kans geven om na te denken over belangrijke kwesties. Het is inspirerend om te zien hoe deze gesprekken mensen uitnodigen om te reflecteren op hun eigen ideeën en standpunten, en om nieuwe inzichten te ontdekken door middel van dialoog en discussie. Ik kijk uit naar 13 augustus, als ik er namens het Gilde van Filosofisch Practici weer bij mag zijn in Utrecht.

Ook dit jaar zullen mijn collega's en ik op de Parade aanwezig zijn voor een filosofisch spreekuur (of: "een spoedcursus denken"). Zie ook https://deparade.nl/voorstellingen/filosofisch-spreekuur/

"Wees welkom op Het Filosofisch Spreekuur van HUMAN waar je duikt in je eigen denken en jezelf verrast met een nieuwe kijk. Stap eventjes uit de Parade-drukte en laat je door de praktisch filosofen van het Gilde van Filosofisch Practici begeleiden in een kort gesprek over een persoonlijk vraagstuk - via een deepdive in je denken over dat vraagstuk - naar een vraag die bevrijdt. Een vraag om vrijer van te worden dus. En een beetje wijzer."

Op de volgende dagen en plaatsen zal ik aanwezig zijn:

Promotiefoto HUMAN van collega's Dick en Marlies, van fotograaf Diederick Bulstra

Tijdens de zomer van 2022 heb ik op maar liefst 3 festivals het Filosofisch Spreekuur mogen "bemensen". Zie hieronder vrolijke foto's :-)